Met Cronos aan de Leie zetten we in op de provincie West-Vlaanderen. Als onze
bedrijven competitief willen blijven, moeten ze mee zijn met de nieuwste
evoluties inzake digitalisering, connectiviteit en software.

 

 

Hoe we dit doen?

Focus op de lokale markt én onze regio

We zijn een cluster van bedrijven die focust op de lokale markt enerzijds, maar zich anderzijds ook toespitst op de markt die eigen is aan onze regio. Zo is industrie 4.0 één van de belangrijkste thema’s in deze regio en bundelt Cronos aan de Leie die competenties die nodig zijn in een industrie 4.0 context, zoals Industrial IoT, artificiële Intelligentie, AR/VR, mobile workforce solutions en specifieke ERP kennis zoals WMS, MRP en MES. Cronos aan de Leie heeft er haar missie van gemaakt in te zetten op het stimuleren, ontwikkelen en toepassen van innovatieve technologieën om onze provincie bovenaan de kaart te zetten.

 

Om dit alles te realiseren zetten we vanuit Cronos aan de Leie in op drie speerpunten:

Ondernemerschap stimuleren

Heb je een idee dat je wil aftoetsen? Of misschien sta je al verder en zoek je een investeerder?  Bij ons ben je zeker aan het goede adres om je verder te helpen.

Misschien heb je wel het ondernemersbloed in je zitten, maar zet je toch niet de stap alleen voor tal van redenen?  Ook hier ben je bij ons aan het goeie adres.  Cronos aan de Leie zet namelijk in op nieuwe bedrijven.  Bij ons kan je je eigen bedrijf uit de grond stampen, zonder het risico volledig zelf te nemen.  Een ideale mix voor wie dit altijd wou, maar toch niet durfde!

Daarnaast heeft Cronos aan de Leie ook een strategische samenwerking met de hogeschool Howest en is deze samenwerking verzilverd in DAE Studios, een accelerator voor DAE studenten die innovatieve games en applied games willen uitbouwen in hun eigen startup. 


Een hub voor jong talent

Een belangrijk onderdeel binnen Cronos aan de Leie is het uitbouwen van onze bedrijven met jong talent.
Veel IT talent ontsnapt aan onze provincie en blijft plakken elders in Vlaanderen.  

Met Cronos aan de Leie willen we inzetten op groei en zullen we zorgen dat jong IT geweld hier blijft plakken en uitdagende projecten kan realiseren voor onze mooie bedrijven in de regio.

Samen sterk!

Uiteraard staat de regio rond de Leie ook gekend voor een bloeiend netwerk van bedrijven met een sterke technologische insteek. Van jonge startups tot scale-ups en internationale bedrijven, Cronos aan de Leie brengt deze technologieën en skills samen om voor klanten de perfecte oplossing te brengen. Dankzij deze partnerships willen we vooral oplossingen brengen rond volgende topics: 

 • Smart Cities: door gebruik te maken van de meest innovatieve technologieën in de IoT, Artificiële Intelligentie en Big Data kunnen we dehype rond Smart Cities tot realiteit brengen

 • Smart Company: bedrijven worden geconfronteerd met een andere consument die toegang heeft tot informatie en zelf een bron van informatie is. Het éénrichtingsdenken in onze businessmodellen werkt niet meer. Markten en opportuniteiten zijn niet meer te vatten in “funnels” maar gedragen zich als een netwerk. Ook hier kunnen we onze ervaring in innovatieve technologieën inzetten om bedrijven me te ondersteunen en te sturen naar een “slimme” onderneming

 • Smart Industry : Industriële processen worden complexer met de dag. De dag van vandaag worden producten zeer gepersonaliseerd en heeft dit een enorme impact op de bestaande productieprocessen. Dankzij het gebruik van innovatieve technologieën is men dan ook in staat om die processen flexibel en toch beheersbaar te houden.

 • 3D : Dankzij de talenten die Howest aflevert rond Digital Arts en Entertainment en partners zoals Barco die in Kortrijk gevestigd zijn en zich specialiseren in digitale beeldvorming kunnen we gerust claimen dat Kortrijk het 3D valley van Europa is. Nergens is er in België meer expertise te vinden rond 3D, AR, VR en gameontwikkeling dan in de regio van Kortrijk. Ook hier brengen we de nodige technologie en skills samen om de juiste oplossing aan te bieden.

Wil je meer weten ? Spring gerust eens binnen voor een babbel en een koffie.

de kien.jpg
 

Onze bedrijven

 

Aptus helpt je met IoT oplossingen & digitale transformatie

 

The Co-Foundry bouwt samen met jou aan een duurzaam bedrijf klaar voor de volgende generatie

 

Smartsys begeleidt je in het beheer van je ICT-oplossingen naar de cloud

 

Sweet Mustard ondersteunt jou als West-Vlaamse onderneming in al je digitale uitdagingen

 

Think with people is een kritisch, constructief klankbord voor jou als (potentiële) ondernemer

 

Bazookas is meer dan een digital agency. Ze bouwen de gepaste AR/VR/IoT/game/website/mobile solution voor je bedrijf

 

Dae Studio's is een spin-off van HoWest.  Dit partnership heeft als doelstelling valorisatie te creëren uit research IP en student IP door de studenten te ondersteunen, stimuleren en begeleiden in hun start-up traject.

 

Kohera is het grootste bedrijf in België gespecialiseerd in het ontwerp, de implementatie en de ondersteuning van IT-systemen die werken met het Microsoft BI portfolio, SQL Server en Prophix CPM software.

 

Uptime Group is een onafhankelijke IT-infrastructuur partner van een groot aantal Belgische bedrijven. Ze leveren klanten flexibele maatoplossingen voor al hun infrastructuurvragen, van netwerk over storage tot virtualisatie-oplossingen en databases.

 

IW helpt je om je informatie management en collaboratie omgevingen te optimaliseren. Door het inzetten van SharePoint of Office 365 begeleiden we je bij de digitale transformatie van je bedrijf

 

Calibrate is een 360° Open Source web aagency die zijn klanten helpt bij alle stappen die nodig zijn om een webproject een succes te noemen. 


De coaches

Vincent Vanderbeck  Veranderen naar een digitale onderneming is een prioriteit in de huidige markt en ik ben altijd geïnteresseerd in het horen van nieuwe kansen om oplossingen op dit gebied op te leveren.

Vincent Vanderbeck

Veranderen naar een digitale onderneming is een prioriteit in de huidige markt en ik ben altijd geïnteresseerd in het horen van nieuwe kansen om oplossingen op dit gebied op te leveren.

Sam Bambust  Ik ben steeds op zoek naar nieuwe wendingen, waardoor andere leiders succesvolle zakelijke successen behalen. Ik spreek ook graag met potentiële ondernemers over hun idee en hoe we dit kunnen vermarkten.

Sam Bambust

Ik ben steeds op zoek naar nieuwe wendingen, waardoor andere leiders succesvolle zakelijke successen behalen.

Ik spreek ook graag met potentiële ondernemers over hun idee en hoe we dit kunnen vermarkten.

Eva Gobien  Ik help klanten graag met het capteren van hun vraag om zo onze bedrijven te positioneren en de juiste oplossingen en diensten aan te reiken die hen vooruit helpen in deze digitaliserende wereld die zo snel verandert.

Eva Gobien

Ik help klanten graag met het capteren van hun vraag om zo onze bedrijven te positioneren en de juiste oplossingen en diensten aan te reiken die hen vooruit helpen in deze digitaliserende wereld die zo snel verandert.

Zin in een gesprek?