Efficiënte opvolging van aanvragen

De innovatiecel binnen het IT-departement van de Vlaamse Dienst voor arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding (VDAB) wou de uitdaging aangaan om te experimenteren met de sterktes van RPA (Robotic Process Automation) en AI(Artificiële Intelligentie). Het doel was om de aanvragen van het Europees Sociaal Fonds op een intelligent manier te kunnen opvolgen. Vanuit deze insteek ging de VDAB met RoboRana in zee om drie Proof of Concepts te ontwikkelen voor drie verschillende processen. Na een grondige evaluatie van deze POC’s, beslist de VDAB of ze over gaan tot implementatie van deze oplossing.

Automatisering van handtekeningen

RoboRana startte met de analyse van drie verschillende processen zodat een gedetailleerde scope voor de PoC kon worden vastgelegd. Naast de automatisering van twee processen binnen de toepassingen van ESF, koos de VDAB er ook voor om de RPA-tool Blue Prism te integreren met het OCR en het machine learning platform van ABBYY Flexi Capture. Dit stelt de VDAB in staat om handtekeningen nauwkeuriger, sneller en efficiënter uit te lezen.

Ruimte voor kwalitatievere taken

Via Proof of Concepts konden webapplicaties geautomatiseerd worden met het Blue Prism-platform. Daarnaast zorgt de integratie van ABBYY Flexi Capture voor een intelligente monitoring van handtekeningen en voorziet deze oplossing he tMonitoring-team van foutloze controles, een hogere efficiëntie en tijd besparingen. Hierdoor krijgen ze meer tijd om kwalitatieve taken uit tevoeren.

Wil jij ook aan de slag met RPA binnen jouw organisatie? Kom meer te weten over Roborana arrow-right-long