Het Brugs Biermuseum is een uniek gegeven binnen het historische centrum. Het museum vertaalt de geschiedenis van bier naar een ​totaalbeleving​. Je kan er ingrediënten proeven, ruiken én voelen! Dankzij een frisse combinatie van ​interactiviteit en ​vernieuwende technologieën worden al je zintuigen geprikkeld. Je leert bij over het brouwproces, kan er verschillenden soorten bieren leren kennen én ontdekt hoe je een gastronomisch gerecht combineert met het juiste bier.

Interactieve rondleiding

Een stoffig museum mocht het Brugs Biermuseum absoluut niet zijn. Daarom werd de expertise van onze consultants ingeschakeld om bezoekers ​on a next level ​en op een leuke en innovatieve manier onder te dompelen in de wereld van bier. Om de ​customer experience zo efficiënt en interactief mogelijk te laten verlopen, goten onze consultants alle informatie in een ​app​. Op deze manier kan de bezoeker alles ​virtueel proeven, voelen en ruiken​. Zo komen ook minder bekende facetten aan het licht: de - jawel - positieve effecten van bier op je gezondheid, het belang van de vrouw in de bierindustrie en zoveel meer. Noem het gerust een echte ontdekkingstocht!

De iPad Mini als virtuele gids

Hoe werkt het? Onze experten ontwikkelden via software van onder meer ​Vuforia (een ​Augmented Reality Library​) en technologieën zoals ​Hardware Beacons een applicatie voor de ​native iOS op de iPad Mini. Ze implementeerden de software in de app en voegden ​realtime ​object- en fotoherkenning toe. Dit wil zeggen dat bijvoorbeeld foto’s in het museum meteen worden ‘herkend’.

De iPad herkent ​de locatie van elke foto en elk voorwerp, zo kan er heel gericht uitleg gegeven worden. Bij dergelijke herkenning wordt er via ingebouwde ​augmented reality meteen extra informatie getoond. Daarnaast werd de app ook uitgebreid met ​3D Games die het volledige brouwproces via ​gamification uitleggen. Ontdekken hoe een brouwproces precies in elkaar zit, kan nu dus ook spelenderwijs. Tof voor jong én oud!

763 1

Thibaut Bekaert, één van de eigenaars van het Brugse Biermuseum

Niet zomaar een bierspelletje

Dankzij de applicatie wordt elke ​bezoekerservaring ​voortaan laagdrempelig en vooral veel interactiever. Samen met de mensen van het Brugs Biermuseum, de website werd overigens door ons ontworpen, tilden de consultants de rondleiding naar het gewenste, hogere niveau​. De iPad Mini gidst je immers door de rijke wereld van bier en toont je de geschiedenis, brouwprocessen en alle biersoorten op een innovatieve manier. Een museumbezoek saai? ​Think twice!

Plannen om met jouw organisatie soortgelijke technologieën te implementeren? Tijd voor een babbel en een biertje! Contacteer ons.