Remote support via AR

Welke nieuwe technologieën kunnen aangewend worden om remote support te voorzien? Een vraag die we samen met onze partners CNH, Dana, Picanol en TVH beantwoordden.

Vele industriële bedrijven die machines verschepen naar alle delen van de wereld kampen met de nood om onderhoud te doen op wereldschaal op een zo efficient mogelijke manier. Streaming technologie in combinatie met de beschikbaarheid van smartphones over de hele wereld, maakt het mogelijk om die efficiëntie op te vangen met technologie. Hoe? We staken de koppen bij elkaar.

 
 
technische remote support

AR POC: wat is de geschikte technologie?  

Na een aantal intensieve workshops brachten we in kaart welke functionaliteiten nodig waren om een goede remote maintenance app te bouwen. 

Met de outcome van de workshops gingen we van start met de bouw van een aantal proof of concepts. Gezien het aanbod van technologieën waar we tegenwoordig over beschikken, moesten we een weloverwogen keuze maken tussen: Microsoft Hololens, Google Tango, Cisco Spark en ten slotte ook ARKit. Niet zomaar een nattevingerkeuze, maar we experimenteerden ook met al deze technologieën.

Van POC naar werkend product

Zo gingen we na hoe we met één of de combinatie van deze technologieën een werkende oplossing konden bouwen voor remote maintenance.

Elke technologie heeft z'n voor- en nadelen. De kunst bestaat erin om elke oplossing zo goed te kennen dat de juiste oplossing op maat kan worden gebouwd. Dankzij de expertise van onze partners, onze Cronos ondernemers - Bazookas & Craftworkz - maar ook dankzij de samenwerking met IMEC, Howest en DAE Research,  bouwden en demonstreerden we met succes deze POC’s. De volgende stappen? Vanuit deze POC’s distilleren we een werkend product.

Koppen bij elkaar steken met onze Cronos ondernemers?

Contacteer ons en kom eens praten. De koffie staat klaar.