Strategisch plan DAE Studio's

Hoe zorg je ervoor dat de grens tussen studeren en ondernemen vervaagt?

Howest vroeg ons hen daarbij te helpen voor de opleiding DAE.
We ontwierpen een traject met daarin de mogelijkheid studenten met gezonde ondernemingszin te bereiken. Zij konden dan via dit traject, dankzij de startup-incubator DAE Studio's, geleidelijk aan in deze incubator ondernemen. Het volledig businessplan voor deze innovatieve opleiding werd uitgewerkt met de nodige ervaring en inzichten.

.

 
 
DULL consulting strategisch business plan

Strategie, technologie & economie

We zochten voor Howest naar het ideale evenwicht tussen tussen creativiteit, technologie en bedrijfseconomie.

Dankzij het zoeken naar een creative oplossing, kwamen we tot de conclusie dat Howest, met hun DAE opleiding, een concurrentieel voordeel kon behalen indien ze studenten meteen ook aan het werk konden zetten.

Aangezien deze ondernemingsgezinde studenten een hoogstaand technologische kennis hebben, was ook deze factor van belang bij het uitwerken van ons traject. Technologie maakt steeds meer deel uit van een bedrijfsplan en zal onze toekomst gaan bepalen, ook en vooral bij het ondernemen.

Incubator voor de school

Zo kwamen we bij het idee van de incubator voor Howest. Want wie zegt dat incubators enkel bedrijven helpen groeien?

We stelden de studenten voor als aparte start-ups, jonge ideeën die in een groeifase zitten, elk met hun eigen technologisch, creatief bedrijfsplan. Uiteraard is een incubator, een meer ervaren bedrijf die hen groeimogelijkheden kan aanbieden, dan de ideale oplossing om deze jonge student-ondernemers te begeleiden.

Na het assessment, schreven we een businessplan uit dat rekening houdt met alle zowel de mogelijkheden als de uitdagingen van Howest, maar evengoed die van de studenten en de mogelijke incubator.

Het resultaat was een strategisch businessplan om de ondernemingszin van Belgische studenten om te vormen in een praktische oplossing, waarmee ze al lerend aan de slag kunnen.

Ben je zelf op zoek naar die ene creatieve bedrijfsoplossing?

Contacteer ons en kom eens praten.