Rhinox kan met VOLT, het framework voor virtual reality trainings en simulaties, kwaliteitsvolle en gepersonaliseerde resultaten inzetten bij elke klant. Al willen ze bij Rhinox nog een stapje verder gaan. Als klant krijg je de kans om je eigen VR-trainingen en -simulaties te ontwerpen, aan te passen en te onderhouden, zonder hiervoor technische experts te moeten inschakelen. Voortaan kan je jouw eigen virtual reality ervaringen creëren en beleven via het self-service platform van Rhinox.

Je eigen werkruimte in virtual reality

Bij Rhinox geloven ze sterk in de kracht van virtual reality als een aantrekkelijke, innovatieve en efficiënte manier om medewerkers op te leiden in operationele workflows. Hun onafgebroken reeks inspanningen om het huidige VR-framework te verbeteren, bracht de volgende stap met zich mee: de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk self-service platform waar klanten voortaan hun eigen virtual reality trainingen en simulaties kunnen samenstellen. Trainers en coördinatoren hebben een duidelijker beeld van hun eigen procedures en werkwijzes; ze weten hoe ze in elkaar zitten en hoe ze er precies uit moeten zien. Dat maakt van hen de beste experts om een simulatie of training te configureren.

Met de virtuele hulp van VOLT krijg je de optie om jouw eigen workflows in virtual reality na te bootsen, zonder hierbij beroep te doen op een tussenpersoon. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om verder met je set-up te experimenteren en je medewerkers op een zeer efficiënte manier op te leiden.

De werking van het VOLT framework

VOLT laat het toe je eigen 3D-omgeving te bouwen zonder enige technische achtergrond in virtual reality design. Het gebruiksvriendelijke platform beschikt over een bibliotheek met tal van elementen, waaruit je de nodige onderdelen kan selecteren om je VR-simulatie samen te stellen. Het importeren van CAD-tekeningen geeft je de mogelijkheid om eigen elementen te importeren.

Door op basis van CAD-tekeningen de bijbehorende connectiepunten vast te leggen, kan je meteen bepalen hoe alle onderdelen best worden aangesloten. Vervolgens moet bij het verbinden van de verschillende onderdelen elke stap chronologisch worden vastgelegd, zodat de juiste volgorde volledig wordt gedefinieerd. Je kan hiervoor steeds gebruikmaken van onze slimme registratiemodule, waarna een expert de volgorde in virtual reality bepaalt. Ons systeem registreert en bewaart op dat moment de sequentie die de expert aanduidt. Door duidelijk aan te geven welke tools werknemers uit de bibliotheek moeten gebruiken, krijg je een enorm realistische simulatie. Wanneer dit allemaal vast ligt, kan je ook de plaats en indeling van de trainingsruimte bepalen. De bibliotheek is volledig toegankelijk om componenten, zoals rekken en tabellen, vrij te gebruiken. Al kan je daarnaast ook nieuwe elementen importeren, de lay-out wijzigen en experimenteren met de opstelling.

Eigenhandig workflows optimaliseren via tools

Wanneer alle stappen zijn voltooid, krijg je een eigen unieke VR-simulatie en training als eindresultaat. Nadat je de VR-bril hebt opgezet, kan je in de zojuist gecreëerde ruimte bewegen en rondlopen. Ons systeem begeleidt je daarnaast ook bij het monteren van alle geïmporteerde elementen. Aan de hand van onze analysetools kan je hierna zorgvuldig de volgorde van je handelingen analyseren; gegevens die je achteraf kan gebruiken om je werkplek verder te optimaliseren met een zeer efficiënte ruimte als resultaat.

Kortom, VOLT introduceert een nieuwe manier van werken die eenvoudig aanpasbaar is naargelang je eigen behoeften. Omarm de verbetering in efficiëntie op vlak van je huidige en nieuwe workflows!

Wil je ook werken met het framework van Rhinox? Volg hun kanalen en ontdek er meer over VOLT en tal van andere diensten! arrow-right-long

Meer te weten komen over onze andere cases? arrow-right-long