Omdat de wereld aan een sneltempo aan het veranderen is, 
is het nodig om de zaken op een slimme manier aan te pakken.

We organiseren een reeks van ontbijt sessies over het slimmer maken van je business. De sessies gaan telkens door in Hangar K in Kortrijk, starten om 8:30 met twee korte en krachtige sessies van 30 minuten om te eindigen met een ontbijt en netwerking moment.

Op 23 mei keken we samen hoe een smart factory kan helpen in het vormen van de productie-omgeving van morgen en de kennis en kunde hierin breder en beter te kunnen inzetten.

Een zicht geven wat allemaal kan met nieuwe technologie en waar een productieomgeving deze kan inzetten in hun voordeel was de doelstelling. Uit de reacties achteraf konden we enkel maar vaststellen dat we er in geslaagd zijn om nieuwe, inspiratievolle maar evenzeer werkbare ideeën te brengen.

“Nieuwe, inspiratievolle maar werkbare ideeën.”

Niet iedereen kon er bij zijn, dus hieronder alvast de korte samenvatting in de vorm van twee take-aways. Nieuwsgiering en/of had je graag de presentaties ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Je wil graag weten waar we het de volgende keer over gaan hebben? arrow-right-long

Berekenen en voorspellen van productiecapaciteit - Kohera

Elke professional in staat stellen om de beste data-gedreven beslissingen te nemen. Daar ging het over. Dus gingen we dieper in op het berekenen en voorspellen van productiecapaciteit. Uw organisatie heeft heel wat waardevolle informatie opgeslagen in de verschillende IT-systemen. Snel en eenvoudig toegang krijgen tot die waardevolle informatiebronnen om tot snellere bedrijfsprocessen en betere inzichten te komen is essentieel.

Het snel tot real-time brengen van datasets naar eindgebruikers is de sleutel in de evolutie naar contextuele en rol specifieke BI brengen. Dit is uiteraard geen simpele taak. Een (moderne) data architectuur uitwerken die het maximum haalt uit je data bronnen op een flexibele en kostenefficiënte manier is zonder meer de eerste stap.

Op vijf dagen tijd kan een modern data platform opgezet worden, die klaar is om om te gaan met allerlei inputs. (bijvoorbeeld IoT, CRM, ERP, Data Lake Storage, Data Factory, enz.)

Wie wil er nu niet gaan nadenken over zelf-lerende algoritmen die je data analyseren zodat je de concurrentie steeds een stap voor bent.

Ontdek één van de use cases hier arrow-right-long

Technologie, systemen en apparaten samenbrengen

We hebben een end-to-end platform gezien die bijdraagt aan de digitalisering en aldus het toekomstbestendig maken van organisaties. Een gedegen platform overbrugt de kloof tussen operationele technologieën in de ‘edge’ en informatietechnologieën in business applicaties.

Doel: het verminderen van de hoeveelheid onnodige gegevens die in de cloud worden geduwd. Efficiëntie.

Met bestaande infrastructuur de weg naar digitalisering versnellen, te benutten en om te bouwen zonder de dure route van ‘rip & replace’ te moeten doorlopen - integreren in alle soorten sensoren en apparaten, oud en nieuw.

Hier spelen communicatie- en apparaat protocollen een essentiële rol om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om verbinding(en) te maken.

We zagen voorbeelden uit Automotive, Mijnbouw, Havens en Logistiek, Productie, Slimme gebouwen, Landbouw, beveiliging en Telco's die als inspiratie kunnen dienen om eigen use cases vorm te kunnen geven.

Je wil meer weten over deze sessie? arrow-right-long

Je had graag de presentaties ontvangen? arrow-right-long