Omdat de wereld aan een sneltempo aan het veranderen is, 
is het nodig om de zaken op een slimme manier aan te pakken.

We organiseren een reeks van ontbijt sessies over het slimmer maken van je business. De sessies gaan telkens door in Hangar K in Kortrijk, starten om 8:30 met twee korte en krachtige sessies van 30 minuten om te eindigen met een ontbijt en netwerking moment.

Op 25 april keken we samen hoe een smart city kan helpen in het vormen van smart citizens en hoe augmented reality kan ingezet worden om een stad meer interactief te maken.

Een zicht geven wat allemaal kan met nieuwe technologie en waar een stad of gemeente deze kan inzetten in hun voordeel was de doelstelling. Uit de reacties achteraf konden we enkel maar vaststellen dat we er in geslaagd zijn om nieuwe, inspiratievolle maar evenzeer werkbare ideeën te brengen.

“Nieuwe, inspiratievolle maar werkbare ideeën.”

Niet iedereen kon er bij zijn, dus hieronder alvast de korte samenvatting in de vorm van twee take-aways. Nieuwsgiering en/of had je graag de presentaties ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Je wil graag weten waar we het de volgende keer over gaan hebben? arrow-right-long

De take-away van Aptus

'Hoe een smart city kan helpen in het vormen van Smart citizens?'

Slimme steden gaan van data tot inzichten, voor burger en gemeente. Het start bij het de nood tot meer inzage, betrokkenheid en transparantie in ‘kleine’ concrete zaken in de stad.

Bijvoorbeeld: Verkeersflow, vuilnisophaling, strooiroutes, enz.

De take-away van Bazookas

'Mixed Reality gebruiken om de stad meer interactief te maken?'

Het goed inzetten van visualisatie technieken moet altijd inspelen op reach & rich... iedereen de kans geven om de ervaring te kunnen ervaren en de ervaring zo rijk & immersive mogelijk maken.

Je wil meer weten over deze sessie? arrow-right-long